Connect with us

ΝΕΑ

Ο μαγικός κόσμος του bowling μέσα από τις 12 απαντήσεις του Χρήστου Κρασσά

Τα πάντα… ασχολούμαι από το 1997 και από τότε ανελλιπώς βρίσκομαι στους αγωνιστικούς χώρους παίζοντας με το σήμα της ΑΕΛ .

2. Γιατί μπόουλιγκ και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

Όλα τα αθλήματα έχουν το πάθος τους. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι, ακόμα και τώρα και με άλλα αθλήματα αλλά το Bowling είναι αυτό που με κάνει να μην βαριέμαι ποτέ και όποτε μου δίνεται ευκαιρία πάω για προπόνηση!

3. Σαν ιδρυτικό μέλος της ΑΕΛ bowling, πως ξεκίνησε και ποιου ήταν η ιδέα; 

Εγώ και μερικά αλλά παιδιά , είχαμε το ίδιο πάθος για το άθλημα αλλά με ένα κοινό παρονομαστή ,την αγάπη μας για την ΑΕΛ. Ε δεν ήθελε και πολύ, μιλήσαμε με την διοίκηση του σωματείου μας και με τον τότε πρόεδρο Δ. Σολομωνίδη ,ο οποίος δέχτηκε την πρόταση μας και από το 1999 η ΑΕΛ BOWLING είναι πραγματικότητα.

4. Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρο από το κόσμο προς το άθλημα του μποουλιγκ; 

Στην Κύπρο υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και αυτό το βλέπεις και στα διάφορα bowling centers όπου πηγαίνει ο κόσμος και παίζει, έστω για διασκέδαση . Επίσης είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που δείχνει και ο κόσμος της ΑΕΛ για μας , έστω και αν είμαστε από τα μικρά τμήματα, και μας ρωτάει για τα αποτελέσματά μας και γενικά πως τα πάμε!

5. Εξηγήστε μας πως παίζετε το μποουλιγκ για γνωρίσει το άθλημα του μποουλιγκ ο κόσμος; 

Όσο πιο απλά γίνεται…. Έχεις απέναντι σου 10 κορίνες και έχεις 1 ή 2 προσπάθειες να τις ρίξεις όλες.  Ένα παιχνίδι έχει 10 frames , αν πετύχεις το απόλυτο, δηλαδή και στα 10 frames ρίξεις τις κορίνες με την πρώτη προσπάθεια , τότε το σκορ γράφει 300 που είναι και το maximum.

6. Πως είναι η δομή του πρωταθλήματος και κυπέλλου; 

Η δομή των πρωταθλημάτων και κυπέλων μπορεί να αλλάξει από χρονιά σε χρονιά. Η βάση όμως είναι 8 ή 10 ομάδες , δύο γύρους και στο τέλος βγαίνει ο πρωταθλητής ενώ το κύπελλο γίνεται είτε με ομίλους είτε με knockout παιχνίδια .

7. Πιστεύετε στην Κύπρο μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα του μποουλιγκ;

Δε σου κρύβω ότι στην Κύπρο υπάρχουν τρομεροί αθλητές με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και πιστεύω ότι με τα κατάλληλα εφόδια (σπόνσορες κλπ) μπορούν να βγουν αρκετοί παίχτες  που να απαρτίζουν και την Εθνική ομάδα σε μελλοντικά τουρνουά με αυξημένες απαιτήσεις για μετάλλια και διακρίσεις.

8. Έχει ενδιαφέρο από νέους να ασχοληθούν με το άθλημα του μποουλινγκ; 

Κάθε σύλλογος έχει και τις ακαδημίες τους και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων από πολλά μικρά παιδιά να μάθουν το άθλημα.

9. Υπάρχουν ακαδημίες οι οποίες μπορεί κάποιος να διδαχθεί το άθλημα του μποουλιγκ; 

Όπως προανέφερα, υπάρχουν ακαδημίες αλλά και αρκετοί πλέον προπονητές με αναγνωρισμένα διπλώματα που μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στα νέα παιδιά έτσι ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή ταλέντων και νέων αθλητών.

10. Σαν υπεύθυνος του τμήματος ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια σας για την ανάπτυξη του αθλήματος του μποουλιγκ; 

Μελλοντικοί στόχοι της ομάδας που θα βοηθήσουν και την ανάπτυξη του αθλήματος δεν είναι κάτι άλλο από την εφαρμογή ακαδημίας με παιδιά Αελίστες και μη , έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε στα πρότυπα και την ιδεολογία την δική μας του νέους αθλητές.

11. Ποιά είναι τα έξοδα της ομάδας και πόσο εύκολο είναι μια ομάδα μποουλιγκ να κρατηθεί στην ζωή; 

Γενικά, με τα νέο δεδομένα στην οικονομία της χώρας , μια ομάδα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί στο χώρο για τον απλούστατο λογω ότι οι σπόνσορες είναι δυσεύρετοι , τα κονδύλια περιορισμένα και πολλές φορές οι αθλητές αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος που χρειάζεται .  Μια ομάδα για απλή συμμετοχή στο πρωτάθλημα χρειάζεται  ένα ποσό της τάξης των €1500-2000 περίπου , ανάλογα με το πώς είναι το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες , play-offs κλπ . Λέγοντας απλή εννοώ χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό το ποσό παιχνίδια προπόνησης(από τα πιο βασικά για μια ομάδα), εξοπλισμός αθλητών, συμμετοχή ομάδας σε Παγκύπριο πρωτάθλημα κλπ.

12. Η ΑΕΛ φέτος τι ελπίζει στην φετινή αγωνιστική περίοδος;

Ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να πρωταγωνιστήσει παντού. Να εξασφαλίσει την συμμετοχή στο νέο Παγκύπριο πρωτάθλημα του 2016-2017 μέσω του θεσμού του  εγχώριου πρωταθλήματος και την κατάκτηση του κυπέλλου!!!  Μετά από 4 χρόνια μακριά από διακρίσεις νομίζω έφτασε ο καιρός να ξαναμπούμε δυνατά στην διεκδίκηση τίτλων και είμαστε αποφασισμένοι φέτος να κάνουμε ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας για να το πραγματοποιήσουμε.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

15η Αγωνιστική

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

14η Αγωνιστική

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

13η Αγωνιστική

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

5η Αγωνιστική

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

4η Αγωνιστική

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

15η Αγωνιστική

More in ΝΕΑ

  • Καλό Πάσχα

    Η Cy.Delivery ΑΕΛ Bowling εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

  • Happy Birthday ! ! !

    Το τμήμα της ΑΕΛ Bowling εύχεται χρόνια πολλά στον αθλητή μας Κυριάκο Χατζηττοφή!

  • Συγχαρητήρια

    Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου σάλας και στο γυναικείο τμήμα καλαθόσφαιρας της ομάδας για την...

  • Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

    Η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη στις γυναίκες! Στις μάνες μας, στις αδελφές μας, στις...